Порядок виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі військовослужбовців в період дії воєнного стану: коротко про головне

Воєнні питання та питання, пов’язані із військовослужбовцями зараз у топі запитуваних. Одне із таких стосується внесення змін до порядку виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі військовослужбовців у період дії воєнного стану, про це піде мова далі:

Особливості правового статусу осіб, зниклих безвісти за особливих обставин

Наразі через повномасштабну війну росії проти України та дії окупантів у багатьох регіонах нашої держави відбуваються викрадення громадян. Доля деяких українців наразі залишається невідомою, зв’язок між рідними та близькими втрачений. Тому важливим для людей, які втратили зв’язок з близькою людиною, є визначення правового статусу особи, з якою втрачено зв’язок і місцезнаходження якої невідомо.

Як отримати матеріальну допомогу, якщо ви постраждали від вибухонебезпечних предметів

Майже рік українські міста страждають від вибухів ракет, артилерійських та мінометних снарядів. Щодня збільшується кількість людей, які зазнали травмування від вибухонебезпечних предметів. Отож, постає питання, чи мають право такі постраждалі на державну допомогу та соціальні гарантії.

Вчинення кримінально-протиправного діяння під впливом фізичного та психологічного примусу

В умовах російської військової агресії, чимало громадян України, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях щоденно піддаються примусу до вчинення протиправних дій, тому надзвичайно важливим є розуміння змісту статті 40 Кримінального кодексу України.

Як встановити родинні відносини, якщо в документах розбіжності?

Інколи одна неправильна літера у прізвищі стає «каменем спотикання» при оформленні спадщини, різного роду договорів, пенсії по втраті годувальника… І в документах брат – не брат, і батько – не батько. Найчастіше помилку у написанні прізвища, імені або по батькові помічають уже після смерті родича, коли прийшовши до нотаріуса, виявляється, що підтвердити родинні відносини неможливо через розбіжності у документах. У такому разі, або у разі відсутності будь-яких документів про підтвердження родинних відносин, такий факт потрібно доводити у судовому порядку.

Як неповнолітній особі, яка підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, взяти участь у Програмі відновлення для неповнолітніх?

На жаль, навіть в умовах війни, дитяча злочинність не припиняється, а, навпаки, вимагає ще більш пильної уваги, як з боку правоохоронної системи, так і інших спеціалізованих органів та організацій, покликаних впливати на зниження її рівня.