Пілот Аграрного реєстру стартує у шести областях

5 лютого розпочнуться виїзди мобільних груп операторів в ОТГ Київської, Черкаської, Одеської, Львівської, Волинської та Миколаївської областей для допомоги у внесенні відомостей про агровиробників у Державний аграрний реєстр. 

До форми податкової декларації з податку на додану вартість внесені зміни

 Головне управління ДПС у Волинській області повідомляє, що наказом Міністерства фінансів України від 20.11.2019 №488 "Про внесення змін до форм та Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість та визнання таким, що втратив чинність, наказу Державної податкової адміністрації України від 29 березня 2011 року № 167" (далі - наказ №488) внесено зміни до форм податкової декларації з податку на додану вартість, уточнюючого розрахунку податкових зобов'язань з податку на додану вартість у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок та розрахунку податкових зобов'язань, нарахованих отримувачем послуг, не зареєстрованим як платник податку на додану вартість, які постачаються нерезидентами, у тому числі їх постійними представництвам, не зареєстрованими платниками податків, на митній території України, а також до Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 28.01.2016 № 21 (зі змінами та доповненнями). Наказ №488 набув чинності з 01.01.2020 року.

Перший податковий позитив нового фінансового року – плюс 15 відсотків до бюджетних надходжень

У січні 2020 року на Волині зібрано 680,7 мільйона гривень податкових платежів, які адмініструють територіальні органи ДПС у Волинській області. Таким чином, у перший місяць нового фінансового року платники податків спрямували до бюджетів на 15 відсотків податків більше ніж у січні 2019 року.

В середньому щомісяця волинські підприємці дистанційно подають понад 16 тисяч декларацій

Підприємці-фізичні особи Волині в середньому щомісяця подають 16,3 тисячі декларацій в режимі online. Про це свідчать результати опрацювання звітних документів, які подали підприємці-фізичні особи області через Електронний кабінет протягом 2019 року.

З 19 квітня надання послуг у сфері охорони здоров’я передбачає застосування РРО

Головне управління ДПС у Волинській області звертає увагу платників, що з 19 квітня 2020 року суб’єкти господарювання, які здійснюють  реалізацію технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту; реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров'я зобов’язані застосовувати РРО.

Поділ спільного майна подружжя може бути здійснено під час існування шлюбу, у процесі його розірвання, а також після розірвання шлюбу у добровільному або судовому порядку. Про особливості поділу майна подружжя – консультують юристи Ратнівського бюро

Добровільний порядок застосовується, якщо подружжя домовилося щодо визначення часток кожного з них у праві на майно, а також дійшло згоди щодо конкретного поділу майна відповідно до цих часток. Умови поділу майна подружжя також можуть бути передбачені в спеціальному договорі про поділ майна або визначатися у шлюбному договорі подружжя. Якщо між подружжям виникає спір щодо розміру належних їм часток, порядку або способу поділу спільного майна, то добровільний порядок поділу майна змінюється на судовий.

Ратнівське бюро з надання безоплатної вторинної правової допомоги інформує про нові правила декларування у 2020 році

18 жовтня 2019 року набув чинності Закон України від 02.10.2019 № 140-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції», яким внесено зміни в т.ч. і до Закону України «Про запобігання корупції» (далі – Закон).