У громаді  в 2022 році створена Служба у справах дітей, соціального захисту населення. Служба займається своєчасним та оперативним виявлення сімей з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах та не отримують соціальні послуги / не перебувають на обліку служби у справах дітей, та організацією соціального захисту дітей з таких сімей в межах взаємодії надавачів соціальних послуг та служб у справах дітей. Службою проводиться щомісячний соціальний супровід сімей, у яких виховуються діти-сироти/діти позбавлені батьківського піклування (дві сім'ї, в загалом 4 дитини-сироти). Соціальний супровід сімей/осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах. На обліку у служби знаходиться одна сім'я де батьки ухиляються від батьківських обов’язків,  де виховується 4 неповнолітні дитини та 2-ві зняті з обліку із набуттям повноліття. Окрім цього є ще чотири сім'ї, які стоять на місцевому обліку СЖО у громаді. Службою у справах дітей також іде супровід дітей внутрішньо переміщених.

 Служба у справах дітей проводить:

- соціальну роботу з сім’ями, особами, які опинилися у складних життєвих обставинах (ведеться облік даних сімей, осіб у СЖО, соціальне інспектування, соціальний супровід, профілактика негативних звичок). Кількість рейдів протягом жовтня – грудня обстежених сімей та дітей становить 24 разів.

- соціальну роботу з дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування (інспектування та соціальний супровід опікунських сімей, сімей піклувальників, осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які опинилися у СЖО). Кількість рейдів обстежених сімей та дітей протягом року становить 12 виїздів по місцю проживання сімей.

- первинну профілактику негативних явищ (проявів насилля, булінг) у дитячому та молодіжному середовищі (демонстрація відеоматеріалів, обговорення, бесіди з учнівською молоддю). Кількість  відвідувань закладів шкільної освіти протягом року становить 4 рази. Один із яких проводився разом із капітаном поліції Ковельського РУП ГУНП у Волинській області, щодо куріння електронних сигарет та порушення дисципліни учнями 8-11 класів Велимченського ліцею.

Цього року  у листопаді в Велимченській ТГ відкрилась Поліцейська станція. Поліцейський офіцер громади співпрацює із Службою у справах дітей відвідуючи та проводячи роз’яснювальну робота із сім’ями, які перебувають в складних життєвих обставинах. Кількість таких відвідувань за період листопад, грудень становить 5 разів.

Служба у справах дітей, соціального захисту населення у звітному періоді співпрацювала з громадськими організаціями з питань надання матеріальної допомоги сім'ям із дітьми які перебувають у складних життєвих обставинах та особами/сім'ями, які мають найвищий ризик потрапляння у складні життєві обставини через вплив несприятливих зовнішніх та/або внутрішніх чинників. А саме, отримали благодійну допомогу від  Дитячого фонду ООН в Україні «United Nations International Children's Emergency Fund (UNICEF)»:  60 ковдр та 6 коробок комплектів взуття та верхнього одягу для дітей СЖО, дітей з інвалідністю (фото звіт  у наявності). Благодійним фондом help us help UA громада отримала 6 рюкзаків із укомплектованою канцелярією для школи для дітей-сиріт та дітей СЖО (фото звіт у наявності).

     Інформація щодо організації надання соціальних послуг у територіальній громаді в умовах децентралізації:

- надавач соціальних послуг – Служба у справах дітей, соціального захисту населення;

- забезпечення надання базових соціальних послуг – консультування, інформування, соціальний супровід сімей/осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, соціальний супровід сімей, у яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування;

- в штаті надавача соціальних послуг наявний фахівець із соціальної роботи.

Зміст та обсяги соціальних послуг відповідають згідно Закону України «Про соціальні послуги»,  визначення індивідуальних потреб отримувачів послуг та їх перегляд здійснюється відповідно Постанови.